Versplintering? Het is maar hoe je het bekijkt! Het is een teken des tijds, dat ziet iedereen. Maar waarom? Het bericht over het onderzoek noemt na de veelbelovende tussenkop geen verklaring. 

Wat de verklaring volgens mij is: personalisering van vraag en aanbod. In producten én meningen. Voor elke mening een partij. Gewoon, omdat het kan (met de huidige stand van techniek). Als je dan de staat en of partijen niet zo inricht dat verkiezingen recht doen aan die verwachting en personalisering van bewoners, met vloeibare verkiezingen, krijg je ‘versplintering’. Waarom zouden mensen zich in een generiek gareel hijsen als er bij gelegenheden specifieke alternatieven zijn? Omdat een stem voor een kleine partij verloren gaat? En bestendig lid worden van een grote partij ? Waarom zou je een grijze muis worden als je hier en daar kleur kunt geven? 

https://nos.nl/artikel/2215106-gemeenteraden-versplinterd-door-vele-afsplitsingen.html


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.