Wij zijn Delia, Annemieke, Bart, Eldert, Martin, Pieter en Pieter-Bas, buren die hun buurt en de samenleving iets mooier willen maken. Dat kan jij ook. Zeker als we elkaars kwaliteiten benutten. Een eerste succesje is de Jeu de Boules-baan Doe-Het-Zelf aan het Bethlehempark. Gewoon, omdat het kan ( zo wel).

Leefomgeving Doe-Het-Zelf is nu een beginnende stichting van vrijwilligers die het platform Leefomgeving Doe-Het-Zelf ontwikkelt. Dat platform is niet nóg een sociale website, wél een infrastructuur waarop iedereen die makkelijk kan maken, beheren en opheffen: Leefomgevingen DHZ.

Dat is niet deze website. Leefomgeving Doe-Het-Ze;lf bestaat nog niet, is een ‘droom-under-construction’. Op deze website leggen we als stichting uit wat we doen en waarom, het idee en de theorieën erachter. Hoe we het je makkelijker maken te doen wat je wilt, met wie of wat je nodig hebt. Dat heb je zo gevonden, want op Leefomgeving Doe-Het-Zelf zijn alle ‘verbinders verbonden’ (Jan Rotmans) op hun  wensen en dromen (Jan Bommerez), autoriteit en talenten (Paul Verhaeghe). En jij bepaalt zelf wat je daarmee wilt bereiken. Zoals een kind in een speeltuin zijn fantasie de vrije loop laat en los gaat

   

De Leefomgevingen DHZ op het platform zijn van de bewoners zelf en daar kan niemand zich mee bemoeien. Geen bedrijf of overheid kijkt mee en niemand verdient er geld mee. Het is veilig, onafhankelijk en gratis. Daar zorgen wij als stichting voor. Je zult zien: dat we de wereld dan samen steeds een klein beetje mooier maken. Zoals er opeens een podium naast onze baan stond, waarop de eersten de laatsten zijn… Anoniem, onbaatzuchtig en inspirerend.

 Waarom wij ons Leefomgeving Doe-Het-Zelf kunnen voorstellen en die mogelijk willen maken? Daar hebben we allemaal ons eigen verhaal voor.